НОВИНИ

Скучаещият: Липсата на работа ме разболя

Скуката на работното място разболява, независимо че получаваш по 80 хиляди евро годишно. Това се опитва да дакаже френски мениджър, който съди работодателя си. Така след бърн аут - прегарянето от работа- се заговори за нов феномен бор аут. Чуйте разказа на французина за страданията , които му причинала скуката.

bnt avatar logo
от БНТ
17:10, 05.05.2016
Чете се за: 00:54 мин.
По света

След бърн аут - прегарянето от работа - нов феномен - бор аут. Французин съди работодателя си, че с лишаването от задачи го е разболял. Вижте за какъв проблем става дума.

44-годишният Фредерик Денар иска от доскорошния си работодател - парфюмерийна компания - 360 000 евро компенсации - за щетите, които му е причинила, като в продължение на години му е налагала предизвикващо стрес отегчение.

Денар бил мениджър със заплата от 80 000 евро на година, но след загубата на голям клиент през 2009-та задачите му намалели. Още по-лошо станало, след като се провалил голям договор и започнали уволнения. Той бил напълно затворен в долапа.

Фредерик Денар: Първият ден се радваш, първата седмица е приятно, подреждаш си папките, стоиш в интернет, но след няколко месеца ефектът е разрушителен. Прибирах се вечер към седем часа и единствената ми мисъл беше да взема приспивателно, Исках да спя, после се събуждах , отивах на работа, плачех. Вече не съществувах като човешко същество. Този писхологически синдром може да те унищожи физически и така се случи.

От психическата травма Денар получил епилептичен пристъп на волана, катастрофирал, няколко дни бил в кома. След шест месеца болнични се върнал и го уволнили. Сега твърди, че целенасочено е изолиран от работния процес и че уволнението е несправедливо.

Фредерик Денар: Надявам се съдиите да вземат предвид стреса, на който бях изложен четири години.

Теорията за бор аута развиват за първи път двама швейцарски бизнес-консултанти през 2007-ма година. За Франция делото е първо по рода си, съдът трябва да се произнесе през юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха седем мъже в бургаския квартал Победа
Арестуваха седем мъже в бургаския квартал Победа
Разходки с лекции за съвременното изкуство с художника Лъчезар Бояджиев
Разходки с лекции за съвременното изкуство с художника Лъчезар Бояджиев