В американския Сенат приключва излагането на аргументи за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Обвинителите демократи се постараха да докажат, че с искането към украинския президент да разследва неговия политически конкурент Байдън и сина му, Тръмп е нарушил президентската клетва.

В последния си ден, ще се опитат да убедят сенаторите, че президентът е възпрепятствал работата на Конгреса, тъй като е изтеглил свидетели и документи от разследването. Защитниците започва да излага аргументите си утре. От Белия дом изразиха надежда, че процесът ще завърши до края на идната седмица, защото отклонява вниманието от важните проблеми в страната. Със сигурност и много сенатори желаят това. Докато агенциите съобщаваха за острите спорове в залата, съдебният художник разкри една друга картина - отегчени и дори задрямали сенатори.

Дълги часове, в които почти без почивка сенаторите заседават за импийчмънта. Дебати, които членовете на Горната камара определиха като безкрайни, а медиите нарекоха сенаторите "отегчени ученици".

Джон Барасо, сенатор от Републиканската партия: Мина още един ден в Сената, който силно напомняше на Деня на страшния съд. Слушаме отново и отново едни и същи обвинения. Явно демократите си мислят, че като повтарят едно и също нещо до откат, ще успеят да отстранят президента.
Силвия Гарсия, конгресмен от Демократическата партия: Ако позволим тази отвратителна злоупотреба с власт да продължи, ако оставим този президент да води политика изцяло в свой интерес, то така ще постъпи и всеки следващ президент.

По правилник, сенаторите нямат право да напускат залата, да внасят храна в нея и изобщо да се разсейват. На редовните заседания могат да ползват лаптопи и мобилни телефони, но не и сега, когато решават съдбата на президента си. Част от тях, обаче, намериха други забавления - решаваха кръстословици и си играха със спинери.

Сенатор-републиканец дори беше забелязан да подремва, но неговата версия е, че просто е слушал много внимателно и затова е прекарал 20 минути със затворени очи.