НОВИНИ

Слаба мобилизация на протестите на „жълтите жилетки“ във Франция

Слаба мобилизация на „жълтите жилетки“ днес във Франция в сравнение със синдикалните шествия на 1-ви май. Тогава се включиха между 150 000 и 300 000 души. Днес в цялата страна излязоха по-малко от 19 000 души.

слаба мобилизация протестите жълтите жилетки франция
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 04.05.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света

В Париж властите разрешиха три предварително заявени демонстрации. По време на една от тях бяха обиколени централите на медиите в западната част на града. Докато друга колона от няколкостотин души потегли по обяд от болница Ларибоазиер към площада на Нацията.

Малко преди обяд двайсетина "жълти жилетки" раздаваха позиви на парижкото летище Роаси-Шарл-де-Гол в знак на протест срещу приватизацията на летищния оператор „Аеропор дьо Пари“.

;

Днешните протести са организирани три дни след сблъсъците между демонстранти и силите на реда на първомайската манифестация, когато няколко десетки от участниците нахлуха в болницата Питие-Салпетриер след настъпила паника.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер беше обсипан с критики, след като окачестви това действие като "атака". Вчера той призна, че не е трябвало да използва тази дума. Задържаните при инцидента 31 души, бяха впоследствие освободени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи първият ден от церемониите по коронясването на краля на Тайланд
Приключи първият ден от церемониите по коронясването на краля на Тайланд
Арестуваха брата на бившия алжирски президент Абделазиз Бутефлика
Арестуваха брата на бившия алжирски президент Абделазиз Бутефлика