Слаба мобилизация на „жълтите жилетки“ днес във Франция в сравнение със синдикалните шествия на 1-ви май. Тогава се включиха между 150 000 и 300 000 души. Днес в цялата страна излязоха по-малко от 19 000 души.

В протестите в деня на труда се включиха между 150 000 и 300 000 души
В протестите в деня на труда се включиха между 150 000 и 300 000 души © БГНЕС

В Париж властите разрешиха три предварително заявени демонстрации. По време на една от тях бяха обиколени централите на медиите в западната част на града. Докато друга колона от няколкостотин души потегли по обяд от болница Ларибоазиер към площада на Нацията.

Малко преди обяд двайсетина "жълти жилетки" раздаваха позиви на парижкото летище Роаси-Шарл-де-Гол в знак на протест срещу приватизацията на летищния оператор „Аеропор дьо Пари“.

25-а поредна събота на протести на „жълтите жилетки“

25-а поредна събота на протести на „жълтите жилетки“

За 25-а поредна събота десетки хиляди „жълти жилетки“ излязоха по улиците на Париж, съобщава „Спутник нюз“. Демонстрациите не стихват въпреки намалява...

Днешните протести са организирани три дни след сблъсъците между демонстранти и силите на реда на първомайската манифестация, когато няколко десетки от участниците нахлуха в болницата Питие-Салпетриер след настъпила паника.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер беше обсипан с критики, след като окачестви това действие като "атака". Вчера той призна, че не е трябвало да използва тази дума. Задържаните при инцидента 31 души, бяха впоследствие освободени.

Светът отбеляза Първи май със стачки, демонстрации и манифестации

Светът отбеляза Първи май със стачки, демонстрации и манифестации

С масови протести, стачки, демонстрации и манифестации светът отбелязва Международния ден на труда. В Париж избухнаха сблъсъци. Полицията използва съл...