НОВИНИ

​Сладка сделка: Жена си купи 2 грама кафява захар вместо кокаин за 200 паунда

Полицията в градчето Крейгейвън, Северна Ирландия, получи странно оплакване. Жена звъннала на горещия телефон на местното управление и заявила, че е била измамена от местен дилър на дрога, който ѝ продал два грама кафява захар вместо кокаин за 200 паунда.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:23, 23.02.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
​сладка сделка жена купи грама кафява захар вместо кокаин 200 паунда

На страницата на полицията в Крейгейвън във „Фейсбук“ се появи транскрипция на разговора с потърпевшата, която бързо набра популярност в социалната мрежа. Органите на реда заявиха, че оповестяват публично разговора, за да „отправят послание към всички, които са били излъгани от своя дилър и търсят отмъщение“, за да могат да си вземат поука.

„Казвали сме го и преди, сега го повтаряме отново – дилърите на дрога не се интересуват от нищо друго, освен от изпразването на джобовете Ви“, написаха над публикацията си във „Фейсбук“ полицаите.

Все още обаче остава неизяснен въпросът дали човекът продал кафявата захар вместо кокаин или купувачът ще бъдат съдени. Дилърът може да бъде подведен под отговорност за „печалба чрез заблуда“, а дамата, която се е опитала да купи дрога е била „насочена към компетентните инстанции за съвет и подкрепа“. Максималната присъда за притежание на дрога във Великобритания е седем години, а дилърите и производителите на наркотици могат да получат и доживотни присъди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Инцидент в китайска мина взе 20 жертви
​Инцидент в китайска мина взе 20 жертви
​Протест на жълтите жилетки в Париж за 15-и пореден уикенд
​Протест на "жълтите жилетки" в Париж за 15-и пореден уикенд