НОВИНИ

"Слава" открива Киномания

След успеха на "Урок" , вторият филм на Кристина Грозева и Петър Вълчанов пое щафетата с награди и фестивални постижения.

слава открива киномания
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 10.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Филмът е основан на действителни събития - кантонер намира разпилени на релсите милиони левове, които предава на полицията. Властта го награждава за доблестната постъпка с ръчен часовник, който... не работи, а пиарката на министерството губи неговия, скъп спомен от баща му. Така започва борбата на обикновения човек за запазване на собстевното му достойнството.

В главните роли: Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, Иван Савов, Христофор Недков, Мира Искърова.

Продукцията спечели 5 награди от „Златна роза” – Специалната награда на град Варна, за сценарий и операторско майсторство (поделена), на СБФД и на акредитираните журналисти, 2 награди от Задар – Голямата награда и Награда за най-добър актьор на Стефан Денолюбов, както и Диплом на Федерацията на кинообществата от фестивала в Локарно.


;

КИНОМАНИЯ започва на 17 ноември и ще продължи до 1 декември. Тазгодишното издание ще отбележи своя 30-годишен юбилей с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика. В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните две години, които не са показвани в България.

По традиция всяка година се представят наградените ленти от престижни международни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина и Николай Константинов от дуета Лос Хемелос
Почина и Николай Константинов от дуета "Лос Хемелос"
100 години от гибелта на Димчо Дебелянов
100 години от гибелта на Димчо Дебелянов