НОВИНИ

Слава Рачева: Чичко Филипов ме научи да бъда телевизионен човек

Да се прави телевизия трябва да си обичаш работата. Никола Филипов много обичаше работата си и аз много обичах работата си и благодарение на нея можехме да работим и да станем толкова популярни - това каза в студиото на "Денят започва" актрисата Слава Рачева по повод кончината на голямата телевизионна легенда Никола Филипов. "За мен Кольо Филипов наистина остана емблема на Българската национална телевизия", допълни тя.

слава рачева чичко филипов научи бъда телевизионен човек
bnt avatar logo
от БНТ
08:53, 18.05.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
Слава Рачева: "Безкрайно съм развълнувана, защото много голяма част от моя професионален живот беше с партньора, приятеля, колегата, безкрайно добрия човек Кольо Филипов. Той беше човека, който се запомни и с чудесното присъствие освен на всичко, че влизаше в нашите домове от сутрин до вечер, и с новините, и с различните предавания и с това, че наистина много поколения очакваха с нетърпение Чичко Филипов да се появи, да скъса косъма и да каже: "Тримби-римби-трука - Педя човек тука". Появяваше се Педя човек и още в първата среща, първото предаване, го нарекох Чичко Филипов".

"До ден днешен това ми остана за този чудесен творец, за този емблематичен говорител, лице на БНТ, бих казала на българската телевизия въобще. Мога да говоря за него с най-добри чувства, с най-хубави спомени, да му благодаря безкрайното доверие и партньорство, да му благодаря, че той ме научи да бъда телевизионен човек - как да се държа пред камера, кака да говоря пред камера, като и моят избор беше направен така, че аз трябваше да бъда винаги в краката му, под масата, за да мога да разкажа приказката с Педя човек", каза още Слава Рачева.

И допълни: "Педя човек е много поколения и се прекланяме пред паметта на този забележителен творец и наистина добър приятел и човек, и изключителен професионалист. Той беше много сладкодумен и много му вървеше да разказва с приказките. Последната ни среща беше пак в ефир, в едно предаване за мой рожден ден, където той ме поздрави от екран. Бях толкова впечатлена, толкова развълнувана и веднага му се обадих по телефона и ми каза: Ти знаеш, че аз вече не участвам много, не се появявам...", но за теб винаги ще кажа: "Благодаря ти, Кольо! Прекланям се пред паметта ти, ще те запомним! Мисля, че всички, в чиито домове влизаше години наред и поколения ще те помним. Сбогом Чичко Филипов!"


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрелостниците пишат интерпретативно съчинение по Гераците на Елин Пелин
Зрелостниците пишат интерпретативно съчинение по "Гераците" на Елин Пелин
Ниско ниво на безопасност в мина Ораново
Ниско ниво на безопасност в мина "Ораново"