НОВИНИ

Славчо Атанасов не отхвърли възможността за общ патриотичен блок за изборите

Новоизбраният председател на парламентарната медийна комисия и депутат от ПФ Славчо Атанасов заяви в "Още от деня", че няма нищо лошо в това да се постигне един общ патриотичен блок, който да участва на изборите. "При едно обединение на всички патриоти в България, като едното нищо може да се отиде на балотаж срещу ГЕРБ", каза Атанасов.

славчо атанасов отхвърли възможността общ патриотичен блок изборите
bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 14.06.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Коментирайки срещата между ВМРО, НФСБ и "Атака" депутатът от Патриотичния фронт Славчо Атанасов заяви:

"Разбира се, че имаме различия, но истината е, че в някои неща възгледите ни се припокриват и няма нищо лошо в това да се постигне един общ патриотичен блок, и този общ патриотичен блок да участва на изборите. Ето сега идват президентски избори".

По думите на Атанасов патриотичното пространство е между 15 и 20 процента и при едно обединение на всички патриоти в България, "като едното нищо може да се отиде на балотаж срещу ГЕРБ".

В качеството си на новоизбран председател на парламентарната медийна комисия Славчо Атанасов заяви, че за културата не са необходими само пари, а и отношение. Атанасов съжали, че има колеги в НС, за които тази област не съществува.

В момента бюджетът за култура е 0.51 процента от БВП, което е 140 млн. лв. "Нещо наистина нищожно", каза Атанасов.

За срещата си с министър Рашидов, депутатът коментира, че двамата са от едната страна на барикадата.

"От другата страна на барикадата е безродието, нихилизма, липсата на отношение към културата. Защо казвам, че това е голямо предизвикателство, защото това е най-красивата, най-романтичната и най-важната част на едно общество - културата. Тя е преди всичко духовност. Всяка държава се гордее със своята култура и своите културни достижения", каза новият председател на парламентарната медийна комисия.

Славчо Атанасов определи културните дейци като хора на духа, свободни хора, но много чувствителни, емоционални, със силно его, като всяка силна личност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобряват условията в Дневния център за деца с увреждания  в Благоевград
Подобряват условията в Дневния център за деца с увреждания в Благоевград
Светът е съпричастен с трагедията в Орландо
Светът е съпричастен с трагедията в Орландо