За мерките срещу футболното хулиганство - председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС Славчо Атанасов гостува в предаването "Още от деня". Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща и както виждате на ключови мачове от българското първенство основно присъстват агитките на отборите, коментира в ефира на БНТ той.

От миналата сряда аз съм убеден, че в момента най-после в българското общество узря, че трябва да се вземат крути мерки, за да се преодолее това туморно явление, което е по българските стадиони, подчерта Атанасов.

Славчо Атанасов: За първи път в този законопроект има ясна дефиниция какво значи спортно хулиганство. Досега нямаше. В сега действащия закон от 2004 година - неговия проблем беше, че отговорността между различните институции, отговарящи за спортното мероприятие сериозно се разминаваше и имаше много пропуски в закона, което го правеше на практика неработещ.

Въвеждаме системата - досега не е имало - оттук нататък задължаваме организаторите на всяко едно спортно мероприятие задължително да бъдат инсталиурани камери, обясни той и допълни - "във всеки един сектор е предвидено, според този проектозакон, да бъдат инсталирани камери, видеонаблюдение".