Всички случай по-тежки от началото на годината показват, че МВР не се справя със задачата да издирва такива тежки престъпници като Пелов, коментира в "Денят започва" разследващият журналист Слави Ангелов. Той припомни, че в началото на годината МВР се е опитвало да залови и шесторния убиец от Нови Искър, но не са успели да го хванат.

Смешно звучат фактологиите, че той бил страшно променен заради пуснатата брада, обясни Ангелов по повод Пелов.

По думите му това се дава като информация, за да си мислят хората "колко трудно е било да бъде заловен този човек".

Слави Ангелов, разследващ журналист: Аз съм убеден, че той по един или друг начин, може би чрез трети лица е имал контакт със сина си, който му е помагал.

МВР се е движело периферно чисто оперативно по този случай, подчерта Ангелов.

Слави Ангелов, разследващ журналист: Движели са се по повърхността, информацията не им е била достатъчно добра.

Изключително сложна ситуация, коментирали сме и друг път в това студио, че МВР продължава да харчи над 90% от бюджета си за заплати , а техническите възможности не се използват, обясни Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Тихомир Безлов: Очевидно старите форми и мрежи на агентура са износени, свършени, доколткото знам многократно опити има за преоорганмизиране на агентурата, но тя продължава да се свива като бройка.
Парламентът изслуша главния секретар Младен Маринов по случая „Пелов“

Парламентът изслуша главния секретар Младен Маринов по случая „Пелов“

Главният секретар на МВР Младен Маринов информира депутатите за действията на полицията по случая Пелов. Според него към момента е рано да се говори и...