НОВИНИ

Слави Ангелов: Убийството на Антов е извършено много професионално

Бизнесменът Александър Антов е застрелян в гръб, твърдят криминалисти. Резултатите от аутопсията показват, че двата фатални изстрела, отнели живота на собственика на модна къща "Агресия" са в тила му. Бизнес интереси са най-малко вероятните причини за убийството на Антов, твърдят източници на "По света и у нас".

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:26, 10.01.2016
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Убиецът на Александър Антов е имал съучастник, категорични са разследващите. Той е помогнал тялото на жертвата да бъде пренесено от поляната до близката гора, за да бъде укрито. Разследващите са категорични още, че трети съучастник е осигурил оттеглянето с автомобил. След аутопсията, криминалистите вадят още няколко заключения. По Антов най-вероятно е стреляно със заглушител, убиецът е бил в гръб на жертвата си.

Слави Ангелов, разследващ журналист, главен редактор на в-к "168 часа": "Което значи, че е стрелял човек не от толкова близко разстояние. При всички случаи това говори за някакъв опитен стрелец. Ако това убийство не бъде разкрито в така във възможно най-близките дни и седмици по горещи следи и свързано с нещо лично, което ние не знаем, тогава то със сигурност никога няма да бъде разкрито".

На мястото на престъплението няма оставени гилзи, което означава, че стрелецът е бил много добре подготвен и е събрал възможните улики. Разследващите вече са иззели и преглеждат записите на всички охранителни камери от частни имоти в района при това не само за деня на убийствата, а за по-дълъг период.

;
Слави Ангелов, разследващ журналист, главен редактор на вестник "168 часа": "Убийството на г-н Антов най-вероятно тук има някакъв личен мотив, нещо за което ние не подозираме. Интересно е, че е извършено много професионално".

Според криминалисти, бизнес интереси е най-малко вероятно да са мотиви за убийството. Бизнесът на Антов е бил чист, а през 2014 г. е продал част от бизнеса си. В сделката няма нищо притеснително, коментират разследващи. Все още, обаче се работи по всички възможни хипотези. Лични или финансови взаимоотношения на този етап се оформят като водещи версии.

Слави Ангелов, разследващ журналист, главен редактор на вестник "168 часа": "Винаги когато имаме такива убийства става въпрос или за пари, или за жени, или за его. Което може да включва всички тези компоненти. Твърде вероятно е да са негови длъжници, говори се, че той е помагал на много хора, включително и с някакви по-сериозни заеми. И в миналото е имало такива случаи, когато са били убивани хора, за да се изчисти някакъв кредит. Ние не виждаме никаква еволюция в МВР и в прокуратурата и големият проблем е, че тези убийства традиционно не се разкриват".

Дали убийството на Александър Антов ще бъде разкрито по горещи следи или ще мине в раздел "студени следи" предстои да видим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пребили възрастен мъж в Бургас заради забележка към тийнейджъри
Пребили възрастен мъж в Бургас заради забележка към тийнейджъри
Какво каза наркобаронът Ел Чапо пред Шон Пен?
Какво каза наркобаронът Ел Чапо пред Шон Пен?