Слави Трифонов изпрати открито писмо до медиите, в което обвинява ЦИК в "чудовищна манипулация". В писмото се твърди, че гласувалите на референдума са 3 501 220 души, което е достатъчно допитването да стане със задължителен характер и обвинява ЦИК, че искат да извадят 13 792 гласа, защото бюлетините били пуснати без плик.

От ЦИК обясниха, че работата по протоколите още не е приключила и тези повече от 13 хил. гласа са дошли от грешки при попълването на протоколите. На практика били дублирани данни.

Цветозар Томов - говорител на ЦИК: Броят на гласоподавателите по списък е 564 човека в протокола. Броят на гласувалите е 356. Следващата графа е брой на гласувалите според намерените пликове - 356, което е нормално. Всички гласуват с пликове. Само че числото 356 се е появило и като брой на намерените бюлетини в кутията без плик. Пренесено от комисията поради небрежност или да не употребявам по-силна дума. Проверяваме всички протоколи преждевременно, въпреки че в момента обработваме изборите за президент и вицепрезидент. При анализи на несъответствията всички подобни грешки се отстраняват. Струва ми се излишно да се разпалват такива страсти преди да сме си свършили работата. Всички тези протоколи са принтвани от страницата на ЦИК и всеки, който се съмнява, може да провери като се порови в 12 000 и ги намери. Вкл г-н Трифонов, ако желае да си направи малко труд, преди да казва колко чудовищно манипулира ЦИК.
Малко над 13 000 гласа не стигат, за да стане референдумът задължителен

Малко над 13 000 гласа не стигат, за да стане референдумът задължителен

13 155 гласа не стигат, за да може референдумът да добие задължителен характер. Това сочат данните на ЦИК при 100% обработени протоколи. Предстои по...