НОВИНИ

Слави Трифонов внесе подписи с искане за референдум

Над 670 хиляди подписа с искане за провеждане на референдум внесоха в Народното събрание шоуменът Слави Трифонов и екипът му. Инициаторите определиха 6 въпроса за допитването, които според тях щели променят политическата система.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:05, 08.02.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
слави трифонов внесе подписи искане референдум

Трифонов и екипът му питат дали хората биха подкрепили депутатите да се избират с мажоритарна избирателна система на два тура. Дали да не се намали броя на народните представители на 120 души. Питат още дали трябва да се въведат задължителното и електронното гласуване. Търсят отговор и на въпроса дали държавните субсидии да не са по-малки.Слави Трифонов смята , че политиците са длъжни да одобрят провеждането на референдума и да не редактират въпросите. Предстои валидността на подписите да бъде проверена от Дирекция -Гражданска регистрация и административно обслужване.

Слави Трифонов: "673 481, но това не са подписи - това са 673 481 съдби, 673 481 мечти. Така че държавата е необходимо да се съобрази с тези мечти и съдби. А пък народът ще прецени и ще реши по какъв начин ще изглежда управлението на страната оттук нататък".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17-годишен от Кюстендил е победител в европейския конкурс Млади преводачи
17-годишен от Кюстендил е победител в европейския конкурс "Млади преводачи"
За иновациите и модерния бизнес - новата рубрика на По света и у нас
За иновациите и модерния бизнес - новата рубрика на "По света и у нас"