НОВИНИ

Слави Трифонов занесе на главния прокурор сигнали за нарушения на референдума

Слави Трифонов занесе на главния прокурор сигнали за нарушения на референдума, който "политиците отказват да приемат, че съществува".

bnt avatar logo
от БТА
13:26, 05.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Трифонов обясни след разговора си със Сотир Цацаров, че двамата били на сходно мнение по редица теми - за това, което се случва в държавата и най-вече по отношение на референдума. Кои са те, Цацаров щял да обяви до дни, бяха думите на водещия. Трифонов е на мнение, че парламентът трябва да гласува резултатите от референдума. За това имало време, а партиите нямали желание.

Парламентът е задължен да се съобрази с волята на суверена, категоричен е шоуменът.

Слави Трифонов заяви, че капанът за референдума, заложен от ЦИК и политическата класа, бил заложен предварително. И това станало с нераздадените 350 000 плика за гласуване.

Всички партии са длъжни да приемат морално резултатите от референдума, смята още Трифонов. Начинът, по който НС гласува субсидиите си той определи като "отвратително" и риторично попита "Какво да направя, да се запаля ли?".

Реакциите на коментаторите срещу мажоритарния вот за депутати, според Трифонов са закъснели с поне година. Според него това били хора, които работят към политическите партии.

"Хаосът у нас е резултат от политическата класа. Хората ясно казаха, че тази система не им харесва. А когато се промени системата ще се промени и класата. Ще дойдат по-стойностни хора", прогнозира Трифонов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов се срещна с посланика на САЩ Ерик Рубин
Бойко Борисов се срещна с посланика на САЩ Ерик Рубин
Сътрудничеството между НАТО и ЕС е основна тема на срещата на външните министри
Сътрудничеството между НАТО и ЕС е основна тема на срещата на външните министри