НОВИНИ

Славия е първият финалист в турнира за Купата на България

"Белите" детронираха носителя на трофея Ботев Пловдив след победа с 1:0 на реванша и общ резултат от двата мача 2:2, благодарение на правилото за гол на чужд терен.

славия първият финалист турнира купата българия
bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 24.04.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Ивайло Димитров реализира единствения гол от дузпа в 66-а минута, а гостите от Пловдив имаха сериозни претенции към съдийството на Станислав Ставров заради отменен гол на Стивън Петков заради засада и неотсъдена дузпа за нарушение срещу Жоао Пауло.
Славия трябваше да наваксва гол пасив след поражението с 1:2 в първия мач и очаквано започна по-активно. Още в първата минута Галин Иванов можеше да вкара попадение, но Иван Чворович отрази. В 15-а минута Стефан Велков се озова на добра позиция, но стреля с глава над вратата.

"Белите" продължиха да търсят път към вратата на гостите, а най-добрата ситуация изпусна отново Стефан Велков, чийто удар с глава след центриране на Галин Иванов премина на сантиметри от вратата.

Ботев отговори с опасна атака на Ндонгала, който изведе Жоао Пауло, но ударът му бе спасен от вратаря Георги Петков.
В 66-а минута Славия стигна до скъпоценното попадение от дузпа, отсъдена за нарушение на Пламен Димов срещу Ивайло Димитров. Зад топката застана потърпевшият, който не остави шансове на Чворович - 1:0.

Страстите се нажежиха в 75-а минута, когато влезлият като резерва Стивън Петков бе изведен сам срещу вратаря и отбеляза изравнителен гол, но попадението бе отменено заради спорна засада.

В 83-а минута и играчите на Ботев имаха претенции за дузпа за фаул срещу Жоао Пауло, ситуация идентична с тази на Славия, но този път реферът Станислав Ставров подмина ситуацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германският министър на външните работи нарече Асад безчовечен в реч в ООН
Германският министър на външните работи нарече Асад "безчовечен" в реч в ООН
Европейският съюз не е достатъчно добре подготвен в случай на кибератаки
Европейският съюз не е достатъчно добре подготвен в случай на кибератаки