След като данъчни под прикритие играха часове хоро, за да хванат членовете на самодеен танцов състав в село Марково, че не си разменят касови бележки, днес от Националната агенция за приходите неофициално коментираха, че няма да глобяват хореографа, защото нарушението е маловажно. Тази вечер в НАП - Пловдив бяха депозирани писмените пояснения на жената, ръководила репетицията. Сбирките на формацията са отложени за неопределено време.

Адвокатът на хореографа на групата каза, че от поделението на Агенцията в Пловдив са поискали да бъдат представени допълнителни документи, като са обяснили, че ще бъде връчен акт за извършено нарушение. По-късно ще стане ясно дали ще има и наказателно постановление.

Лидия Димитрова - адвокат: Моята клиентка не желае да обжалва. Моята клиентка иска всичко да приключи час по-скоро, тъй като тя от 4 март до днешна дата не е спала, не се е хранила.

От две години Елена Станчева участва във фолклорната формация "Лудория". Обяснява, че на репетицията събирали пари за участие на групата на фестивал във Велинград. Направило й впечатление, че данъчните имали добри танцови умения.

Елена Станчева: Имаха опит все пак. Там, където можеха, участваха.

Тайната операция "Хоро" и днес беше най-обсъжданата тема в Марково.

Елена Станчева: Това за мен е абсолютен фарс, цялото нещо не го намирам за нормално, това не е нормално. Хора, които се събират, за да пазят българските традиции в крайна сметка излезнахме, че сме престъпници.

Заради случилото се фолклорната група няма да участва на празника на селото на 17 март.

Операция "Хоро" - данъчни играят ръченица под прикритие в с.Марково

Операция "Хоро" - данъчни играят ръченица под прикритие в с.Марково

Данъчни под прикритие играят хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, ч...