Интерпол предложи помощ на колумбийските власти за разкриване на извършителите на вчерашния атентат в Богота. Броят на жертвите достигна 21-а. Шофьорът на взривилия се автомобил е свързан с лява бунтовническа групировка.

Генералният секретар на Интерпол Юрген Шток изрази съболезнования на близките на загиналите при нападението срещу полицейската академия в Богота. Готови сме да окажем помощ, се казва още в изявлението. Сред загиналите е жена от Еквадор. Това е най-кървавият атентат в колумбийската столица от 2003 та година насам.В Колумбия е обявен тридневен траур.

Властите засилиха проверките по пътищата както и граничният контрол. Шофьорът на камионетката която се взриви е бил идентифициран като нелечимо болен 57-годишен мъж, свързан с лявата екстремистка групировка "Армия за национално освобождение". Според източник от разузнаването, на него му е било платено да извърши нападението с 80 килограма експлозив.

Атентат в колумбийската столица Богота

Атентат в колумбийската столица Богота

Броят на убитите при атентата срещу полицейска академия в Богота вчера е достигнал 21. 68 души са ранени при атаката с кола бомба, се посочва в комюни...