Националният съвет на БСП избра Елена Йончева за водач на листата на партията на предстоящите европейски избори. Разликата с опонента й Сергей Станишев беше 20 гласа. До избора се стигна след заседание, продължило над 4 часа. Какво следва оттук нататък? Темата в Сутрешния блок на БНТ коментираха политологът Стойчо Стойчев и журналистът Мира Баджева.

Мира Баджева, журналист: Според мен Елена Йончева беше логично решение, тя е острието на тази партия в последните две години и си заслужи това място. Сергей Станишев носеше повече минуси, защото не мисля, че БСП би спечелила с него начело на листата. Левицата като цяло има шансове и то точно с Елена Йончева.
Стойчо Стойчев, политолог: Трябва да сме големи наивници да мислим, че Корнелия Нинова не налага своите решения и те ще продължават да минават докато нейната стратегия е печеливша. Към момента тя жъне успехи, успя да изведе БСП от едно електорално блато. Ако БСП загуби тези избори, това в личен неин аспект би било първата крачка към отстъпление от председателския пост.
Елена Йончева е водачът на листата на БСП за евроизборите

Елена Йончева е водачът на листата на БСП за евроизборите

Елена Йончева ще води листата на БСП за евроизборите. Тя спечели с 95 на 75 гласа пред президента на ПЕС Сергей Станишев. Двамата получиха най-много н...