НОВИНИ

След бомбения атентат във Филипините

14 души загинаха, а близо 70 са ранени, след бомбено нападение на остров Минданао във Филипините. Президентът Родриго Дутерте, който също е бил в района на нападението, обяви "положение на беззаконие", с което на практика разрешава засилване на охраната и изпращане на военни в различните части на страната.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:03, 03.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

22:30 ч. местно време - бомба избухва на оживен пазар в град Давао. Последствията за ужасяващи, част от пострадалите са с опасност за живота.

- Взривът беше много силен. Видах как хора буквално се изпариха във въздуха. Толкова много загинали... толкова много ранени... Беше само една бомба, а вижте какви щети нанесе.

В момента на нападението, президентът на Филипините Родриго Дутерте също е в града, но не е пострадал. Той посети мястото на взрива и обяви, че въвежда специални мерки.

Родриго Дутерте, президент на Филипините: Обявявам "положение на беззаконие". Не го разбирайте като "извънредно положение". Ще разположим засилено полижейско и военно присъствие там, където е необходимо. Нареждането ми е в сила от този момент.

Действащата в региона ислямистка групировка "Абу Саяф" пое отговорност за атентата, но според разследването, има вероятност целта да е сплашване на президента. Родриго Дурерте води кампания срещу наркотрафика, което му печели много врагове в сивия сектор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Последно сбогом с актьора Никола Гълъбов
​Последно сбогом с актьора Никола Гълъбов
Промени в движението по булевард Васил Левски
Промени в движението по булевард "Васил Левски"