НОВИНИ

След дълги години опити, незрящи станаха родители

Лекари от столична болница помогнаха на незрящо семейство да станат родители. Младата двойка дълги години прави опити да има дете, но се сблъсква с огромни трудности. В навечерието на Великден, обаче, им се роди дъщеря.

Мина Петрова
от Мина Петрова
23:15, 18.04.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Теодора има трудности със зачеването,лекари й казват че шансовете й да забременее са нулеви. Мариан, пък, има опасност да предаде генетично зрителни проблеми на бебето. Но двойката копнее за дете и не се отказва.

Теодора Пенкова: "Ние, също, като всички нормални хора искахме да имаме дете."

Мариан Пенков: "Почти се бях отчаял. Обиколихме всички лаборатории, около 3 или 4, които излязоха с абсолютно едно и също становище."

Теодора Пенкова: "Вече бях изгубила всякаква надежда и какво друго ми оставаше, освен да търся някакви варианти.. "

Преди една година, Теодора отива на консултация в частна столична болница, за да разбере какви възможности има. Там се запознава с д-р Честименова и доц. Мазнейкова, които решават да помогнат на младото семейство - предлагат им всички услуги на клиниката напълно безплатно, защото са впечатлени от силата на младата двойка.

доц. Валентина Мазнейкова: "Това ни накара да бъдем до тях, да се помъчим да им помогнем във всичко, разчувстваха ни и нас като лекари, и направихме възможно да се случи това."

Малко след това, Теодора забременява по естествен начин. И така на 12 април, малката Мадлен се ражда напълно здрава с тегло 2 кг и 400 гр, и ръст 45 см.

Теодора Пенкова: "Това си е чудо за мен. Хората не бива да се отчайват дори и за миг. "

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първо заседание на новото 44-то Народно събрание
Първо заседание на новото 44-то Народно събрание
Филхармоничният хор Светослав Обретенов спечели наградата Музикант на годината
Филхармоничният хор "Светослав Обретенов" спечели наградата Музикант на годината