НОВИНИ

След две отлагания изстреляха ракетата "Фалкон-9"

След две отлагания американската компания "Спейс екс" изстреля ракетата "Фалкон-9" с телекомуникационния спътник "Интелсат 35-и", предадоха световните агенции.

bnt avatar logo
от БТА
10:06, 06.07.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още
две отлагания изстреляха ракетата фалкон

Стартът се състоя в 02:38 часа българско време от космодрума в Кейп Канаверал в щата Флорида. Ракетата-носител "Фалкон-9" изведе в орбита спътника "Интелсат 35-и", заяви представител на компанията, която излъчи събитието на живо на своя сайт.

"Спейс екс" на два пъти отлагаше старта. Първоначално той беше предвиден за 2 юли, но заради повреда в системата за навигация той бе преместен за 3 юли, но и тогава полетът беше отменен.

Спътникът "Интелсат" принадлежи на международен консорциум, чието седалище е в Люксембург. Той е от класа на геостационарните сателити с висока сила на сигнала. Апаратът е с маса 6 тона и е конструиран от американската компания "Боинг". Предназначен е за предоставяне на телекомуникационни услуги на територията на Северна и Южна Америка, Европа и Африка. Експлоатационният му срок е над 15 години.

Това е третият старт на "Фалкон-9" за последните две седмици. На 25 юни "Спейс екс" изстреля от военната база Ванденберг 10 телекомуникационни спътника. А на 23 юни тя изведе в орбита от космодрума в Кейп Канаверал първия български спътник "BulgariaSat-1".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерки за поддръжката на катедралата Св. Богородица в Париж
Мерки за поддръжката на катедралата "Св. Богородица" в Париж
Пирогов: Тежко остава състоянието на възрастната жена, ранена на АМ Тракия
"Пирогов": Тежко остава състоянието на възрастната жена, ранена на АМ "Тракия"