НОВИНИ

След дъжда подлезът до базар "Левски" във Варна отново потъна в кал

Подлезът до базар “Левски” е потънал в кал, а миризмата на фекални води е нетърпима. За това сигнализираха зрители на БНТ 2. От години при всеки пороен дъжд съоръжението се пълни с вода и става непроходимо. Хората са принудени да вървят близо километър, защото наоколо няма друго място, от където може да се пресече булеварда.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова, Илко Илиев
15:26, 29.03.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Само преди дни подлезът до базар “Левски” се наводнява за пореден път и водата достига близо метър височина. Миризмата на фекалии в района е нетърпима.

Жител на Варна: ”При всеки дъжд така е. В мръсотия газим. Ужас! Нещо каналите тук се запушват. Толкова е и направено.”
Жител на Варна: “Свързани са мръсния канал и дъждовната вода. Тръбите, които на времето ги прекарваха, са дълбоко многo, да се оправи e трудна работа.
Жител на Варна: “Идва голям приток на вода и после няма как, изглежда не може да поема системата. И боклуците, които минават оттук, може би и непостоянното чистене.”

След последния дъжд подлезът е отводнен и почистен от нанесените клони и боклуци, но калта стои и хората дни наред преминават през нея.

Жител на Варна: “Пълно беше с вода, дойдоха, дърпаха от някъде вода и оснавиха калта тука да е.”
Жител на Варна: “Веднъж се спънах тук и паднах. Няма осветление вечерта. И канала много мирише. И стълбите са начупени целите, и от другата страна – също.”

От Община Варна заявиха, че едновременно с ремонта на бул.”Левски” ще бъдат изцяло обновени и всички подлези в района. Очаква се това да стане до края на август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нивото на Дунав заплашва да залее ел.табла в района на градския парк в Силистра
Нивото на Дунав заплашва да залее ел.табла в района на градския парк в Силистра
В Пловдив влиза в сила нова цена за престой в синя зона
В Пловдив влиза в сила нова цена за престой в "синя зона"