Песента на Израел "Toy" - играчка, спечели "Евровизия" 2018. С нея певицата Нета Барзилай разкри таланта си пред 200 милиона зрители от цял свят, след като досега предимно се е изявявала на сватбени празненства. Българската група "Equinox" се представи отлично на финала, а публиката ги аплодира бурно. Те се класираха на 14 място.

© снимки: БТА

Нета от Израел е победителят в "Евровизия" 2018. Още предварителните класации ѝ отреждаха това място, като в крайна сметка те се потвърдиха. Тя изоставаше първоначално след като се обяви вотът на националните журита, но публиката каза своята тежка дума. И така, догодина "Евровизия" ще бъде в Израел.

Група "Equinox", българските представители, се класираха достойно, на 14 място, в средата на класацията.

Владимир Михайлов, "Equinox": Ние получихме двете най-важни награди тук на "Евровизия", това са наградата за най-добро сценично представяне и работа с камера и режисура и наградата за най-добра песен. Ние се обединихме около един супер важен проект, който е свързан с вярата, с надеждата и с любовта. Така че аз съм горд.
Жана Бергендорф, "Equinox": Абсолютно всички мислят, че се представихме прекрасно, през цялото време бяхме заедно, бяхме супер силни. Благодаря на цяла България и на всички хора по целия свят, които ни подкрепиха.
Израел спечели "Евровизия" 2018

Израел спечели "Евровизия" 2018

Песента на Израел "Toy" спечели "Евровизия" 2018, на второ и трето място са Кипър и Австрия. България е на 14 място. Публиката даде 66 точки на "Еqui...

Вижте изпълнението на "Equinox" на финала на "Евровизия" 2018 (ВИДЕО)

Вижте изпълнението на "Equinox" на финала на "Евровизия" 2018 (ВИДЕО)

"Equinox" се представиха отлично на финала на "Евровизия" 2018 г. Публиката аплодира бурно нашите представители. Песента „Bones“ е най-успешната бълга...