НОВИНИ

След "Евровизия": Песента от Израел спечели конкурса, България е на 14 място

Песента на Израел "Toy" - играчка, спечели "Евровизия" 2018. С нея певицата Нета Барзилай разкри таланта си пред 200 милиона зрители от цял свят, след като досега предимно се е изявявала на сватбени празненства. Българската група "Equinox" се представи отлично на финала, а публиката ги аплодира бурно. Те се класираха на 14 място.

Милена Кирова
от Милена Кирова
08:45, 13.05.2018
8065
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Нета от Израел е победителят в "Евровизия" 2018. Още предварителните класации ѝ отреждаха това място, като в крайна сметка те се потвърдиха. Тя изоставаше първоначално след като се обяви вотът на националните журита, но публиката каза своята тежка дума. И така, догодина "Евровизия" ще бъде в Израел.

Група "Equinox", българските представители, се класираха достойно, на 14 място, в средата на класацията.

Владимир Михайлов, "Equinox": Ние получихме двете най-важни награди тук на "Евровизия", това са наградата за най-добро сценично представяне и работа с камера и режисура и наградата за най-добра песен. Ние се обединихме около един супер важен проект, който е свързан с вярата, с надеждата и с любовта. Така че аз съм горд.
Жана Бергендорф, "Equinox": Абсолютно всички мислят, че се представихме прекрасно, през цялото време бяхме заедно, бяхме супер силни. Благодаря на цяла България и на всички хора по целия свят, които ни подкрепиха.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Показаха писмената благословия на кралица Елизабет за сватбата на принц Хари
Показаха писмената благословия на кралица Елизабет за сватбата на принц Хари
Жената до Боян Петров: Днес върхът да не се изкачва и спасителите да не рискуват
Жената до Боян Петров: Днес върхът да не се изкачва и спасителите да не рискуват