България се класира на 14-то място в песенния конкурс "Евровизия" тази година. Първа стана представителката на Израел Нета Барзилай с песента "Тоу" - "играчка", а второто място завоюва Елени Фурейра, която се яви като представител на Кипър и изпълни песен, приличаща на кавър на песента, с която Поли Генова се класира четвърта през 2016 г. Гости в студиото на "Денят започва" бяха Владимир Михайлов и Жана Бергендорф от групата "Equinox" и Йоана Левиева-Сойер, продуцент за "Евровизия" в БНТ.

Йоана Левиева-Сойер, продуцент за "Евровизия" в БНТ: Интересното е, че тази година имаше много фаворити на публиката тази година. Освен Елени Фурейра от Кипър и Нета Барзилай от Израел, друг безспорен фаворит беше представителката на Финландия Саара Аалто, която е много интересна личност с послание и в песента, и в поведението си, финалист на Х Фактор във Великобритания. Също така британската изпълнителка, която се класира доста след нас, беше фаворит и се радваше на голям успех.

Владимир Михайлов, "Equinox": Конкуренцията тази година беше много по-силна от предишната. Имаше различни стилове тази година, между 15-на участници като Естония, Дания, Финландия... това са такива номера, че всеки един можеше да бъде на първо място. Страхотна беше конкуренцията между всички артисти. Всички на финала се представиха едно ниво нагоре от всичко, което бяха показали до момента. Включително и ние. Ние направихме най-доброто си изпълнение на финала.

Жана Бергендорф, "Equinox": Лично като артисти сме много доволни от това, което успяхме да направим. ...Аз имах възможност да си поговоря с Нета от Израел, сближихме се много и тя ми каза така: на мен не ми пука как изглеждам - мен ме интересува да се чувствам добре. И аз смятам, че тя е много права, защото тя се чувстваше перфектно в кожата си и това ми направи голямо впечатление и аз уважавам този факт.
​"EQUINOX": Горди сме със стойностния проект на България в "Евровизия" 2018

​"EQUINOX": Горди сме със стойностния проект на България в "Евровизия" 2018

Довечера група „Equinox” се завръща в България, часове след големия финал на „Евровизия” 2018. 63-ото издание на песенния конкурс тази нощ бе спечелен...

Победителката в "Евровизия" бе приветствана като "най-добрия посланик на Израел"

Победителката в "Евровизия" бе приветствана като "най-добрия посланик на Израел"

Бурна радост избухна по улиците на Тел Авив в ранните часове на днешния ден. Всички - от политици до известни личности - поздравяваха Нета Барзилай, и...