НОВИНИ

След гонка с патрул на МВР - задържаха полицай, превозвал нелегални мигранти

29-годишен служител на Охранителна полиция към СДВР е задържан за превоз на мигранти, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. В разследването участват следователи от Окръжна прокуратура - Пловдив, служители на Вътрешна сигурност - София и полицаи от Пловдив, София и Бургас.

bnt avatar logo
от БТА
16:54, 07.08.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
гонка патрул мвр задържаха полицай превозвал нелегални мигранти

На 5 август вечерта, лек автомобил "Мерцедес", управляван от задържания и още 3 коли вземат 16 мигранти от района на Бургас, за да ги транспортират до София, където стигат на 6-ти сутринта. Полицаят обаче се връща до морето за още шестима. По обратния път за София, по АМ "Тракия", служители на полицията са направили няколко опита да спрат "Мерцедеса", тъй като имали сведения, че в колата са се качили съмнителни лица.

Водачът не се е подчинил и продължил с висока скорост, като в района на Пловдив шофьорът отбива за Карлово. В центъра на подбалканския град изоставя чужденците, дрехите им изхвърля, като задържа обаче по-ценните неща и пари, и продължава за София по Подбалканския път.

Автомобилът е спрян успешно в района на Пирдоп. При обиска на колата се установява, че шофьорът е полицейски служител, а в тайник на тока на обувката му е открито прахообразно вещество, за което задържаният е обяснил, че го приема, за да стои буден 24 часа, за да направи два курса от Бургас до София.

;

В апартамент на задържания в София са намерени 16 мигранти превозени от полицая и други три лица при първия курс. Всички чужденци са мъже като в столицата са 15 възрастни и едно дете на около 10 години, а оставените в Карлово са на възраст между 16 и 29 години.

Пред полицаите те са се определили като афганистанци и са казала, че тяхната цел са държави от Западна Европа. В момента се изяснява по какъв начин те са влезли в страната. Мигрантите ще бъдат настанени в специализиран дом.

Арестуваният полицай е съдействал на колегите си, като е казал, че за двата курса е трябвало да получи 2000 лева и че е бил помолен инцидентно за това. Установено е, че е имал още трима съучастници, двама от които най-вероятно, към този момент, вече са задържани, допълни окръжният прокурор. Първоначалните данни обаче сочат за организирана престъпна група.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зарнел Хюз спечели златото на 100 метра при мъжете
Зарнел Хюз спечели златото на 100 метра при мъжете
ДРУГИТЕ новини: Зейн се обажда
ДРУГИТЕ новини: Зейн се обажда