Британското правителство представи нов законопроект във връзка с използването на дронове. Мярката е резултат от инцидентите на "Хийтроу" и "Гетуик", които прекъснаха работата на летищата и засегнаха хиляди пътници.

Новото законодателство ще предостави допълните сили на полицейските служби. Английските органи на реда ще могат да извършват обиски и конфискация на дронове, включително и изземане на информацията, записана на устройството.

Министерството на вътрешните работи на Великобритания започна да изпробва техника за неутрализиране, която ще може да засича малките летателни устройства от далечни разстояния.

Освен това забранената за полети на дронове зона около летищата в Обединеното кралство ще бъде разширена до радиус от пет километра. В момента ограничението е до един километър край съответното летище.

От ноември тази година, пилотите на дронове ще бъдат задължени да се регистрират предварително и да предоставят разрешително при проверка от органите на реда. Сегашното наказание за пилотиране на дрон в забранения периметър край британски летища е от 2500 лири до пет години затвор.

Възобновиха полетите на летище "Хийтроу" след прекъсването заради дрон

Възобновиха полетите на летище "Хийтроу" след прекъсването заради дрон

Полетите от лондонското летище "Хийтроу" са възобновени след едночасово прекъсване заради забелязан дрон. Военни и полиция работят на терен в разследв...