Лидерът на национално ниво на Алтернатива за Германия - третата политическа партия обяви на пресконференция тази сутрин,че няма да участва във фракцията на собствената си партия. Всички са изненадани от решението й, предава нашият кореспондент в Берлин Десислава Апостолова. Отдавна се знае, че Фрауке Петри има конфликт с останалите членове на партията и самата тя е в изолация. Сега тя ще бъде депутат, но няма да участва във фракцията.

Ангела Меркел спечели историческа победа в Германия

Ангела Меркел спечели историческа победа в Германия

Управляващият Християндемократически съюз на германския канцлер Ангела Меркел заедно с Християнсоциалния съюз спечелиха федералните избори в Германия....

Фрауке Петри е водач на по-умереното крило за Алтернатива на Германия. Вече се заговори за разцепления в партията. Предстои да видим как те ще се държат. Междувременно снощи в цяла Германия имаше стотици хора на протест срещу избирането в Бундестага.

В Туитър също върви акция, в която германците с хаштаг могат да се отбелязват, че не принадлежат към онези 13%, избрали Алтернатива за Германия. Новината за раздора измести коментара за бъдеща коалиция, но всички очакват с нетърпение кога ще започнат разговорите за партията на Меркел.


Какво очакват германците от четвъртия мандат на Меркел?

Какво очакват германците от четвъртия мандат на Меркел?

Загубите на проценти от управляващите партии бяха определени като исторически. От Втората световна война насам те не са показвали толкова ниски резулт...