НОВИНИ

След кратко застудяване: много слънце и топло време в края на седмицата

В средата на седмицата ще се усили северозападният вятър. С него по-късно през деня в сряда ще започне да нахлува студен въздух, който още през нощта срещу четвъртък ще обхване по-голямата част от страната.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
10:05, 23.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
кратко застудяване слънце топло време края седмицата

Облачността в сряда ще е променлива, по-често значителна, а в четвъртък – от запад намаляваща до слънчево време. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Значителни валежи не се очакват.

Със застудяването в отделни райони на Предбалкана през нощта срещу четвъртък е възможно да прехвърчи сняг. Ветровито ще остане времето в четвъртък, когато минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 9° и 14°.

В петък северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от юг. Ще започне бързо затопляне. До края на седмицата и в началото на следващата ще е предимно слънчево. Над Западна България в неделя-понеделник ще се появи висока облачност, а в югоизточните райони и по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

Дневните температури на места отново ще надхвърлят 20°, в неделя – до 25°-26°. Минималните в петък ще са предимно между 2° и 7°, в котловините на Западна България – 1-2 градуса под нулата, през следващите дни ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
115-годишната история на едно училище в шуменското село Мировци
115-годишната история на едно училище в шуменското село Мировци
Кафето помага за красиво и здраво лице
Кафето помага за красиво и здраво лице