Студ и сняг блокираха части от Франция, а обилни снеговалежеи повишиха нивото на водата в каналите във Венеция до критична степен.

Какво ще бъде времето през март?

Какво ще бъде времето през март?

Тази седмица времето ще бъде много различно в Северна и Южна България. Днес ще се усили източният вятър. Валежите в Южна България ще са от дъжд. Очакв...

Наводнения има и в Хърватия, където нивото на река Сава достигна най-високата регистрирана досега стойност. Тежка е ситуацията в Ясеновац, където няколко къщи са останали откъснати от света. Част от жителите отказали да се евакуират и сега спасителни екипи им доставят храна и вода с лодки.

Лошото време изненада и жителите на Великобритания
Лошото време изненада и жителите на Великобритания © БТА

Отменени полети и закъснение на влаковете в Румъния, където е обявен жълт код за снеговалежи. И още природни бедствия в северната ни съседка - наводнения и свлачища в южната част на страна станаха повод стотици да бъдат евакуирани. На места е прекъснато и електрозахранването.

Бури, ураганни ветрове и обилен сняг има още в Унгария, Сърбия и Албания.

Времето изненада и новодошлите щъркели в Унгария
Времето изненада и новодошлите щъркели в Унгария © БТА
Спасиха щъркели от измръзване в силистренското село Зарица

Спасиха щъркели от измръзване в силистренското село Зарица

Жители на силистренското село Зарица спасиха от измръзване пет щъркела. За тях се грижи земеделецът Сафет Халид, а други осем души обикалят района, за...