НОВИНИ

След критиките на Кубрат Пулев - занемарена ли е спортна база Белмекен

Кубрат Пулев разкритикува условията, при които тренират българските спортисти на база Белмекен. В интервю за спортно издание той заяви, че е престъпно спортната база да се ползва като хижа за събота и неделя и изрази разочарованието си от състоянието на комплекса. "Базата е занемарена и състоянието й е много лошо. По същия начин, по който се случват нещата с язовирите в страната, така е и там, на Белмекен. Неведнъж съм говорил с шефа на Национална спортна база - Пламен Манолов, който ми казва, че ще направят нещата заради мен. Но тук не става въпрос за мен и за моя комфорт. Искам българските спортисти да имат наистина уникална база, каквато е била през годините", заяви Пулев. Реална ли е оценката му и какви условия предоставя базата - това коментира в Сутрешния блок Илиян Пищиков, ръководител звено Високопланинска спортна база - Белмекен.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
09:36, 24.02.2020
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Не бих искал да коментирам мнението на Кубрат Пулев, това е неговата гледната точка, заяви Пищиков.

Той обаче категорично подчерта, че базата е ремонтирана и поддържана, като даде за пример поставената над 100 кв. м алуминиева дограма, закупените снегоутъпкващи машини, както и новата сауна в базата.

Не смятам, че при нас ще идват да се готвят чужди спортисти, ако условията в базата са лоши и тя се разпада, категоричен е Пищиков.

Условията на Белмекен коментираха още Илияна Раева – президент на БФХГ, Георги Аврамчев – президент на Българска федерация по плувни спортове, Петър Касабов – старши треньор на националния отбор по борба за жени и Иван Иванов – старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести. Те са категорични, че условията на базата са много добри, а спортистите и треньорите се връщат добре подготвени и доволни от престоя си там.

Вижте повече във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дневници от Антарктида - журналистът Кирил Вълчев с разказ от първо лице
Дневници от Антарктида - журналистът Кирил Вълчев с разказ от първо лице
Акция на полицията и прокуратурата в Басейнова дирекция-Пловдив
Акция на полицията и прокуратурата в Басейнова дирекция-Пловдив