Жителите на врачанското село Горно Пещене вече имат нов мост. Старият беше отнесен от придошлата река Скът точно преди 2 години. Държавата отпусна пари за възстановяване на щетите, но фирмата изпълнител заряза ремонтните дейности насред път. След като показахме проблема в новините, изпълнителите излязоха от нелегалност и само за час монтираха металния мост през реката.

Горно Пещене, Враца

Местните жители бяха загубили надежда, че отново ще имат пешеходен мост. Той свързва разделеното от реката село и е предпочитан маршрут за стотици хора. Но миналото лято работниците от фирмата, която трябвало да го възстанови, само излели основите и повече не се явили. Из селото тръгнали слухове за откраднати пари и за фирми-фантоми.

Специален кран монтира 17-метровия железен мост, а първи изпитаха задравината му децата, които се радват, че сега ще могат да изграят на местния стадион отвъд реката.

Мая Ценова, кмет на с. Горно Пещене: "Много съм доволна, макар че дълго чакахме. Мостът ни е хубав, дано е и здрав, както ни уверява инженера".
Инж. Събчо Събчев, технически ръководител: "Хората спокойно могат да минават по него и реката няма да го отнесе. Ние сме го повдигнали, ако придойде водата, ще се разлее настрани, няма както стария е бил отнесен".

Хората се надяват до есента фирмата да свърши докрай работата си, защото предстои ремонт на два пропаднали водостока и преасфалтирането на седем улици.