НОВИНИ

След най-опасния ден в Хитрино: Цистерните са източени

Всички 12 катастрофирали цистерни в Хитрино са източени и могат да бъдат преместени, само една цистерна е критична. Но и тя ще бъде обезопасена и преместена в следващите дни. На място остават да работят 28 пожарникари. От кризисния щаб предупредиха населението да внимава, когато храни животните в селото и да не пали цигари или огън.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
23:06, 13.12.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Кога ще се премине към възстановяване на селото?

Не по-рано от седмица ще започне да се мисли за възстановяване на домовете, ако се върви по плана на кризисния щаб и в следващите дни цистерните бъдат премахнати от мястото на трагедията.

Премиерът Борисов дойде днес в Хитрино с представители на Камарата на строителите в България, които заявиха, че ще отпуснат средства и ще съдействат с архитекти и строители, за да помогнат при възстановяването на къщите. 10 къщи ще бъдат възстановени безвъзмездно.

;

Помощ от ЕС за Хитрино

Европейската комисия е одобрила днес осигуряването на близо 20 милиона лева за справяне с щетите от взрива в Хитрино. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на земеделието и горите в оставка Десислава Танева. Първата част от 8 милиона лева ще бъде отпусната още тази седмица.

;

Водещата версия за инцидента в Хитрино

Версиите за инцидента в Хитрино коментира в Шумен и главният прокурор Сотир Цацаров. Водещата версия на разследването на прокуратурата на инцидента в Хитрино е високата скорост на влака. Композицията е пристигнала 15 минути по-рано, каза в Шумен главният прокурор Сотир Цацаров. Той каза, че не изключват никоя от версиите. Назначени са 24 експертизи. В момента се прави оглед на мястото на произшествието в Хитрино. Разпитани са 31 свидетели. Иззети за разследването са всички видео и фотоматериали, каза още главният прокурор.

Няма да се огласява информацията по разследването, докато не приключи окончателно.

;

Пожарникарите за трагедията в Хитрино

Първите влезли в Хитрино пожарникари след взрива разказаха пред камерата ни за ужасната трагедия в първите й минути. Споделиха, че отдавна не сънуват нищо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстои изтеглянето на цистерните от Хитрино
Предстои изтеглянето на цистерните от Хитрино
Край на битката за Алепо?
Край на битката за Алепо?