Този уикенд започва един дългоочакван проект за БНТ - форматът "След новините". С повече подробности за идеята в Сутрешния блок гостуваха журналистите от БНТ Мария Чернева и Биляна Бонева.

"След новините" ще се излъчва всеки уикенд, веднага след централната емисия "По света и у нас". Първите два броя са посветени на темите за кризата с водата в Перник, която може да гледате в събота и кризата Иран - САЩ, която ще се излъчи в неделя.

Мария Чернева, журналист в БНТ: Това е един репортерски формат, който ще доразвива новините от седмицата, проект е на журналистите от БНТ. Кризата в Перник и кризата между Иран и САЩ - има твърде много слоеве, предистория, които трябва да бъдат разказани. В кратката форма на новините ние казваме какво, къде, кога, но трудно ни остава време да разкажем защо.
Биляна Бонева, журналист в БНТ: Изглежда, Великите сили в лицето на Доналд Тръмп решиха да поразмърдат малко световния ред, или по-скоро Близкоизточния, и направиха доста по-динамична нашата работа. Затова в този формат ще се опитаме да проследим кризата от различни ъгли, защото този конфликт е дълбок, многопластов и има страшно много аспекти, той е много стар. Освен Великите сили, политиците, ще се опитаме да покажем и малко по-човешки истории, защото винаги такива конфликти имат и човешко измерение.
Нови предавания и изненади в ефира на БНТ от началото на годината

Нови предавания и изненади в ефира на БНТ от началото на годината

2020 г. започва с нови предавания и приятни изненади за зрителите на БНТ. Какво ново можете да гледате в ефира на Обществената телевизия - с повече по...