НОВИНИ

След Оскарите: Димитър Маринов ще бъде в България през март

България стъпи на червения килим. Тази нощ Димитър Маринов излезе с българското знаме на сцената на театър "Долби" по време на церемонията по връчването на наградите "Оскар". Той участва във филма "Зелената книга", който спечели 3 статуетки, включително за най-добър филм. Маринов живее и работи в Америка от 90-те години.

Айше Сали
от Айше Сали
20:45, 25.02.2019
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Животът на Димитър Маринов е като история за сбъдването на американската мечта. В нея има и бягство от България, и къртовски труд, и възможност да докажеш какво можеш, там където никой не те познава. В началото работи какво ли не, а след 7 години в театъра и 8 с малки роли в киното и рекламите, идва и участието в "Зелената книга".

За ролята Димитър Маринов не е избран от първия път. Свирил само на цигулка, но специално за филма само за няколко дни се научил да свири и на виолончело. За пътя от "Зелената карта" до "Зелената книга" и "червения килим", актьорът разказа в петък за БНТ.

Димитър Маринов, актьор: За мен голямата награда вече е спечелена. Аз съм част от този проект. Имах възможността да работя с уникални хора и най-вече да представя България в такава голяма продукция, с такава голяма роля. Да покажем на света, че и ние имаме тази възможност и ние имаме този талант и с това да дам вдъхновение на младите си български колеги и подрастващото поколение, че Холивуд не е нищо страшно. Холивуд е наш!
;

В началото на март Димитър Маринов ще дойде в България за премиерата на "Снимка с Юки". Филмът е сниман преди 2 години, а БНТ е копродуцент.

Виктор Чучков - син, продуцент: Много е стабилен, много му вярваш като го гледаш и мисля, че беше изключително правилен избор на режисьора. В "Снимка с Юки" той играе един криминалист.

На София филм фест актьорът ще представи наградения с няколко Оскара филм - "Зелената книга".

Димитър Маринов, актьор: На всички вас в България, много Ви благодаря, и знайте - ние вече сме на червения килим!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внезапно ни напусна журналистът и собственик на Фокус Красимир Узунов
Внезапно ни напусна журналистът и собственик на "Фокус" Красимир Узунов
САЩ поискаха извънредно заседание на ООН заради Венецуела
САЩ поискаха извънредно заседание на ООН заради Венецуела