НОВИНИ

След отлагането: Опозиционерът Корбин поиска втори референдум за Брекзит

Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин потвърди, че подкрепя идеята за втори референдум за Брекзит и смята, че това ще помогне за излизане от задънената улица.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:42, 14.03.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
отлагането опозиционерът корбин поиска втори референдум брекзит

Тази вечер британските депутати гласуваха за отлагане на Брекзит от 29 март за 30 юни. Поправката, предлагаща провеждането на втори референдум, беше отхвърлена, но привържениците му заявиха, че днешният ден не е правилният момент за подобно гласуване.

"Искам да потвърдя нашата подкрепа за идеята за народно допитване ... като реалистичен вариант за излизане от задънената улица", каза Корбин след обявяването на резултатите от гласуването.

Той призова премиера Тереза Мей публично да признае, че след гласуванията от последните два дни вариантите за излизане от ЕС без споразумение и с предложеното от нея споразумение е "нежизнеспособно".

"Започнахме срещи с депутатите от всички партии, за да намерим компромис, необходим за излизане от кризата... Нашата задача – да реагираме на тревогите на хората, които са ни изпратили в парламента", добави лидерът на лейбъристите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп заплаши ЕС с нови мита
Тръмп заплаши ЕС с нови мита
Сенатът на САЩ гласува отмяна на кризисната ситуация по границата с Мексико
Сенатът на САЩ гласува отмяна на кризисната ситуация по границата с Мексико