Клиниката по изгаряния на "Пирогов" е напълно обновена. 5-етажната сграда се ремонтира основно за първи път след построяването ѝ преди 41 години. Закупено е и ново оборудване и високотехнологична апаратура.

Сградата на клиниката по изгаряния е преобразена отвън и отвътре за около година. Ремонтът струва близо 6 млн. лева. Парите са осигурени по инициативата "Джесика". Правителството е дало над 4 млн. лева за закупуване на нова апаратура и оборудване.

доц. Мая Аргирова - началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, УМБАЛСМ: Съвременното оборудване предполага обслужване на пациентите с по-безболезнени манипулации. Стреса за пациентите и най-вече за децата е по-малък и болката също.

След ремонта клиниката разполага с най-модерните реанимационни боксове.

проф. Асен Балтов - директор на УМБАЛСМ "Пирогов": Всеки бокс е със собствена температура, влажност и налягане. Вътре могат да се лекуват пациенти по определен начин в зависимост от това колко процента е изгарянето. Такава реанимация има най-близко във Виена.

В клиниката се помещава и единственото у нас отделение за изгаряния за деца. То вече е по-цветно и разполага с нови вани за хидропроцедури. Предстои голям ремонт и на спешното отделение на "Пирогов", съобщи здравният министър.