НОВИНИ

Все още не е ясна причината за пожара в склад в "Красна поляна"

Двама души пострадаха леко при големия пожар, който горя снощи в търговски склад в столичния квартал "Красна поляна". Последните измервания на въздуха не показват никакви опасни задимявания, нивото и на фините прахови частици е в норма. Няма риск за здравето на хората в района, както и за настанените в близката болница.

Мария Чернева
от Мария Чернева
09:28, 05.05.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Пожарът снощи предизвика тревога и мобилизацията на 16 пожарникарски екипа, които се бореха с пламъците до 3 часа през нощта. Складът е голям 250 квадрата, пълен с алкохол и захарни изделия. Огънят ги е погълнал изцяло, още при подаването на сигнала към 112.

Емил Симеонов, оперативен дежурен в СДПБЗН: Изключително опасно, високи стелажи метална конструкция, която при 15-20 минути металните елементи започват да поддават. Хора не можем да вкараме вътре и основната ни цел беше да спасяваме съседните сгради и основно болницата. Имаше информация за подземни газопроводи - много сложна обстановка.
Веселин Гетов, директор на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението": Сложността се изразява в това, че в непосредствена близост има АГ болница и ако се беше развил и имаше неблагоприятна обстановка, особено подветрената страна беше по посока болницата, щеше да се наложи да евакуираме лежащо болни.

Информацията за газопроводите не се потвърдила. За късмет вятърът отвявал отровния дим в обратна на болницата посока и не се наложило да бъдат евакуирани пациентите там. Огнеборците успешно ограничили пожара и нито една сграда наоколо - нито големите складове, нито близката бензиностанция не са засегнати. Причините за пожара все още се изясняват. Складът е бил под наем, по неофициална информация щетите са за близо 4 милиона лева, а застрахователното покритие за 2 милиона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевград е домакин на Занаят фест
Благоевград е домакин на "Занаят фест"
Банковата система отчете нарастване на активите до 97.8 млрд. лв.
Банковата система отчете нарастване на активите до 97.8 млрд. лв.