НОВИНИ

След Председателския съвет в НС: Чума по животните има в 7 населени места

Председателският съвет на Народното събрание се срещна с Оперативния щаб, който координира борбата с чумата по животните и получи пълна информация за картината към момента.

bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 17.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Категорично беше потвърдено, че има чума в 7 населени места от две области в страната - Бургаска и Ямболска. Според управляващите, предпретите мерки са адекватни.

Като пропуск отчетоха само, че хората не са били добре информирани. Увериха също, че обезщетенията на потърпевшите стопани ще бъдат изплатени в рамките на 7 до 10 дни. Средно за умъртвено животно обезщетението е 327 лв.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче заяви, че предпретите действия досега са били неадекватни и законни, и поиска оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Нинова е убедена, че именно хора от левицата са предотвратили нарастването на напрежението в потърпевшите райони.

Корнелия Нинова, председател на ПГ на "БСП за България": Да не ескалира гражданско напрежение, защото тези, които сте видели какво се случи в Шарково, разбирате за какво говоря. И вътре го описах на колегите. Не може да изправиш полиция срещу народ, със сила да влизаш в домовете, без да има даваш документи, без да им обясняваш. Хората се агресират, застанали едни срещу други, едните със силата на властта, другите със силата на вилите и на мотиките - това не е нормално в 21 век да се случва в България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 души починаха заради жегите в Япония
14 души починаха заради жегите в Япония
МЗ: Заповедите на директора на БАБХ за обявяване на чума по животните са законни
МЗ: Заповедите на директора на БАБХ за обявяване на чума по животните са законни