НОВИНИ

След преговорите с Порожанов: Животновъдите са доволни, протестът им приключи

Протест на животновъди и последвали оставки в Министерството на земеделието днес. Заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров е освободен със заповед на премиера Бойко Борисов. Решението дойде след срещата на земеделския министър Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
16:08, 18.07.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Премиерът Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция "Животновъдство" , директорa на Дирекция "Директни плащания и идентификация на земеделските парцели", както и съветника на министъра.

;

В знак на недоволство протестиращите животновъди днес излязоха пред сградата на Министерски съвет. Те разливаха мляко, гориха овчи кожи и се опитаха да разбият кордона от полицаи, за да влязат при премиера, но без успех.

;

В 14 ч следобед представители на животновъдите бяха събрани на среща с министър Порожанов и след двучасови преговори исканите оставки станаха факт със заповед на премиера Борисов.

Организаторът на протеста Симеон Караколев сподели, че е доволен от резултатите, като единствено размерът на исканата допълнителната помощ "de minimis" остава с 5 лв по-малко, но стопаните ще проявят разбиране към възможностите на държавата.

Около 16 ч протестните действия приключиха и събралите се животновъди започнаха да се разотиват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До средата на юли 2019 г. България влиза в Банковия съюз и ЕРМ 2
До средата на юли 2019 г. България влиза в Банковия съюз и ЕРМ 2
​От утре продължава умъртвяването на животни в засегнатите от чумата стада
​От утре продължава умъртвяването на животни в засегнатите от чумата стада