НОВИНИ

След първи конгрес: Реформаторите се обявиха за единство

На първия си конгрес Реформаторският блок се обяви за единство на предстоящите избори, за да не допуснат БСП и ДПС във властта. Призоваха ДСБ да се върне в редиците на блока. Реформаторите избраха ръководни органи на блока и гласуваха приоритетните области върху, които ще работят. Във форума взеха участие над 2000 делегати. Дронове снимаха реформаторите в залата.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:38, 28.01.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Никога повече да не допускат разделение - призова изключеният от ДСБ Петър Москов. Според него поотделно били като неудачници от задния ред и отваряли вратата на управления като кабинета Орешарски. Призова всички от десницата да се върнат в блока.

Петър Москов: "Дали в блока трябва да бъдат приобщени отново тези, които го напуснаха. Да, трябва, защото живо месо от десницата не бива да бъде късано в името на лична амбиция. Дали ДСБ трябва да бъде част от блока. Да, и без това голяма част от ДСБ е тук в залата".

Москов увери делегатите, че няма причина да се срамуват от участието на реформаторите в управлението. И каза, че с ГЕРБ са различни, но това е правилният път на партньорство. Лидерът на ДБГ Меглена Кунева с уговорката, че трябва да кажат "не" на ляво управление, отправи предупреждение към ГЕРБ.

Меглена Кунева - председател на ДБГ: "Но ние не искаме и само една партия да диктува какво означава дясното в България. Ние сме конкурент, коректив и партньор - в тази последователност".
;

Лидерът на БЗНС призова десницата да пази евроатлантическата ориентация.

Николай Ненчев - председател на БЗНС: "Подлага се на съмнение най-голямата ценност и най-големият успех за България през последните години, именно евроатлантическото членство на страната - силно вярвам в способността на РБ много ясно, силно и последователно да отстоява тази кауза".

Лидерът на СДС се позова на проучвания, според които 37% искат десноцентристка коалиция. Каза, че това разбивало мита за надигащата се вълна на одобрение към лявото.

Божидар Лукарски - председател на СДС: "Топката е в нашето поле, в полето на десницата и ние трябва да я отиграем по най-правилния начин, за да отговорим на желанието на хората - това може да стане само, ако РБ получи един добър резултат на предстоящите парламентарни избори и участва в следващото управление".

Реформаторите избраха днес Национален координационен съвет от 51 души, а той трябва да излъчи 17-членен състав на Политически съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип млади програмисти разработи 3D игра за мобилни устройства
Екип млади програмисти разработи 3D игра за мобилни устройства
Театралните пилигрими от Брани поле
Театралните пилигрими от Брани поле