НОВИНИ

След разпореждане на премиера: Започна възстановяване на щетите от пороя в Мизия

Премиерът Бойко Борисов разпореди да започне незабавно асфалтиране на разрушените улици в градовете и общините, засегнати от наводненията. Борисов изпрати и двама министри в Мизия и Дупница - на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Нанков.

Александър Марков
от Александър Марков Екип на "По света и у нас"
18:00, 11.07.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Изровени улици, кал, вода, разрушения - такава е гледката и днес в Мизия, Хайредин и Борован.

- Как се минава по тази улица? - Трудно, трудно.

- Ние не можем да мръднем. То и пеша не може, камо ли с кола.

Разчистването и асфалтирането на разрушените улици да започне още днес - разпореди на заседание на МС премиерът Бойко Борисов.

Бойко Борисов, министър-председател: Нанков, да отидете да видите с Радев по Мизия, по Дупница тия улици, които ги дават разрушените, да възложите на кметовете днеска още да почнат да асфалтират. Фондът след това да ги оправи, така че всичко, което ги е отнесло водата, да може да се хората още днеска-утре да си се приберат по къщите.

В Мизия 3 милиона лева ще са необходими за изчистването и възстановяването на улиците, обясни регионалният Николай Нанков.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Основно инфраструктура, и то в сериозни размери, е пострадала и се нуждае от възстановяване. След като бъде изчистено, започваме с възстановяване на инфраструктурата, имаме няколко улици. Сега отиваме да ги обследваме всяка една от тях.

В Дупница започна възстановяването на ул. "Родопи", отнесена от поройните дъждове преди няколко седмици. За ремонтите са осигурени средства от Междуведомствената комисия за възстановяване, обясни вътрешният министър Валентин Радев, който беше на място.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Има така възможност по ЗОП, аварийно да се поправят пътищата и след това Комисията да разплати. Най-важните. Но това да стане бързо.

Целта е колкото се може по-бързо да се осигури достъп до домовете на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп вдигна напрежението в НАТО заради бюджета за отбрана на страните от ЕС
Тръмп вдигна напрежението в НАТО заради бюджета за отбрана на страните от ЕС
​Доживотен затвор за германска неонацистка
​Доживотен затвор за германска неонацистка