Оповестени бяха основните заключения на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуална руска намеса в президентските изборите през 2016 година в Съединените щати. Според разследването няма доказателства за заговор между президента Доналд Тръмп и Русия.

"Америка е най-великото място на Земята". Така Доналд Тръмп коментира заключенията на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър. След двегодишно разследване Мълър не е открил доказателства, че предизборният екип на Тръмп е заговорничил или съгласувал действията си с Русия, за да повлияе на президентските избори през 2016 г.

Това се казва в резюме от четири страници от заключенията, което министърът на правосъдието Уилям Бар изпрати на лидерите на Конгреса и на медиите. Разследването не е констатирало, че Тръмп е извършил престъпление, но и не го оневинява. Ето защо лидерите на демократите в Конгреса настояват да бъде публикуван целият доклад.

Според говорителка на Белия дом, констатациите на Министерството на правосъдието напълно оневиняват президента на САЩ, а адвокатът на Тръмп - Рудолф Джулиани, каза, че прочетеното в резюмето на Бар е „по-добро от очакваното".

© БГНЕС