НОВИНИ

След ремонт: Тоалетните във варненско училище в окаяно състояние

Родител на първокласник от Варна изрази възмущението си от състоянието на санитарните помещения в училище “Найден Геров”, чийто ремонт приключва. Той публикува снимки в социалните мрежи, които показват окаяното състояние на тоалетните. От месеци училището е затворено заради основен ремонт, който се извършва с европейски средства за близо един милион и 800 хиляди лева. Очаква се децата да се върнат в класните стаи в началото на идната година.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
22:14, 13.12.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Екипът ни не беше допуснат в училището с обяснението, че там все още се извършва ремонт. От снимките, публикувани от Янко Митев, ясно се вижда, че тоалетните са в окаяно състояние и имат нужда от обновяване.

Янко Митев – родител: Не мога с думи да го обясня това, което видях аз. Аз очаквах, че след като толкова много пари са дадени за този ремонт и толкова много го чакаме, че това наистина ще бъде ново и влизам и се оказва, че не е това, което сме очаквали.

На една от снимките се вижда странна конструкция - тоалетна чиния, поставена върху клекало.

Мария Нестерова, директор на СУ “Найден Геров”: Решението изглежда странно, но трябваше по най-бързия начин да реагираме на молбата на родители за едно детенце, което имаше проблем с крачетата и нямаше как да кляка.

Директорката на училището заяви, че ремонтът на училището, който се извършва в момента, не включва сервизните помещения. Те обаче ще бъдат обновени.

Мария Нестерова, директор на СУ “Найден Геров”: Всеки момент ще започне ремонтът на тоалетните просто трябва да свършим ремонта по укрепването на сградата.

От Община Варна заявиха, че вече са отпуснали 30 хиляди лева за ремонт на санитарните помещения в училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френската полиция застреля атентатора от Коледния базар в Страсбург
Френската полиция застреля атентатора от Коледния базар в Страсбург
ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия
ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия