НОВИНИ

След ремонта в столичния зоопарк: Очи в очи с големите котки

След обновяването на част от Зоологическата градина в София, ще можем да застанем очи в очи с големите хищни котки, а единствената преграда ще е от ламинирано стъкло. Преустройството на столичния зоопарк е в ход. Ремонтът цели да осигури по-добри условия за животните и да обогати преживяването на посетителите.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
18:48, 09.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Стойността на проекта е милион и 370 хиляди лева. Това е първият етап от обновяването на столичния зоопарк и той трябва да приключи до края на годината.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Започнахме с клетките на големите котки - ягуара, пумата, тигъра - тези животни ще бъдат разширени някои с 10, а други с 20 пъти, от пространствата, с които разполагат сега.

Освен, че клетките ще бъдат разширени значително, в тях ще има и нови приспособления за големите котки. Тигърът, ягуарите, пумите и леопардите ще имат на разположение хълмове, езера, лежанки и места за прикритие. Новите клетки ще ни срещнат наистина отблизо с хищниците.

д-р Манол Нейков, директор на Зоологическа градина - София: Предвидени са посетителски пътеки, които ще влизат между самите клетки, а в края на пътеките има разширения - те се казват острови, там застава човек, и точно по тези острови ще бъдат стъклата, през които ще може да се наблюдават животните в пряк контакт, без да има посетителска преграда.

През следващата година ще дойде ред и на маймуните и мечките за нови придобивки. А докато клетките на големите котки се обновяват, останалата част от зоопарка остава отворена за посещения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родителите в Бургас няма да плащат за ремонти и охрана
Родителите в Бургас няма да плащат за ремонти и охрана
Готвят протест срещу убийствата на животни в Пловдив
Готвят протест срещу убийствата на животни в Пловдив