НОВИНИ

След репортаж на БНТ: Помощ за възрастна жена в грижите за болния й внук

След като миналата седмица излъчихме репортаж за болния Кристиян и неговата баба, десетки се трогнаха от тяхната история. 15-годишното момче е изоставено от своите родители и сега единствена негова упора е възрастната жена, която сама се грижи за болното си внуче. Благодарение на събраните средства от дарители, Кристиян, който страда от тежка форма на церебрална парализа, ще има нова инвалидна количка и ортопедично легло.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
09:15, 13.01.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Българи с големи сърца, добри хора - така баба Ани нарича благодетелите на Кико и разказва как станало чудо - неочаквано в малката им къщичка започнали да пристигат подаръци и пари, а телефонът ѝ да звъни.

Ана Механджийска: „Много хора се обадиха, идваха, от Стара Загора, от Търново от Горна Оряховица... Две момчета дори ми нацепиха дърва и с пари ми помогнаха, и с играчки и с книжчици...Отвсякъде ми се обаждаха и пращаха. изпратиха много играчки, книжки, сладки, памперси... много неща. Много съм благодарна на всички хора!"

Баба Ани разказа през сълзи как зъболекарката д-р Даниела Андреева от Велико Търново и съпругът ѝ ги посетили и ги зарадвали с храни и играчки.

Ана Механджийска: „Много мила беше, много културна възпитана жена, и Кико много я хареса, искаше да я гушка, да я прегръща..."

За кратко време баба Ани получила сума, достатъчна, за да купи съоръжения и консумативи за Кристиян, които са много скъпи и с малката пенсия никога не може да си позволи.

Ана Механджийска: „Хубава количка - такава специална, като за неговите нужди, защото той не може да пази равновесие, главичката не може да си държи, по специални са количките за него... И легло ще му купя, легло такова болнично, като с повдигащ механизъм- да може да седи седнал да не го слагам на фотьойла, да седи седнал."

След излъчване на репортажа със случая на баба Ани и Кико са се заели и от Агенция "Социално подпомагане". За "По света и у нас" от пресслужбата на Агенцията заявиха, че проучват възможността за увеличение на инвалидната пенсия на Кристиян. Баба Ани нарича тази история чудо, за което тя и болното ѝ внуче се молили от години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как даряваме в последните 10 години?
Как даряваме в последните 10 години?
Започват обилни снеговалежи
Започват обилни снеговалежи