НОВИНИ

След скандала "Скрипал": Москва с контрамерки срещу Лондон

Скандалът Лондон - Москва, който все повече се задълбочава. 23-ма британски дипломати ще бъдат експулсирани от Русия, закрива се генерално консулство на Великобритания в Санкт Петербург и се прекратява дейността на Британския съвет в Русия. Това са ответните мерки на Москва по случая "Скрипал".

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:45, 17.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Тази сутрин те са били съобщени на британския посланик в Русия Лори Бристоу, който беше повикан в руското външно министерство. В прессъобщението на ведомството се казва още, че Русия си запазва правото да вземе и други ответни мерки срещу Лондон.

Великобритания обвини Русия в покушението срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Те бяха отровени с бойно отровно вещество, създадено в бившия Съветски съюз. Москва категорично отрича да има нещо общо със случая.


Лори Бристоу, посланик на Великобритания в Русия: "Дадохме възможност на Русия да обясни как веществото е стигнало до Солсбъри. Помолихме Русия да декларира субстанцията в организацията за забрана на химическите оръжия. Тя не направи нито едно от двете, ето защо ние предприехме определени действия. Днес Русия ме уведоми за мерките, които тя ще предприеме в отговор на нашите действия."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удвояват колите и екипите за миене на улиците в Пловдив
Удвояват колите и екипите за миене на улиците в Пловдив
​Трима убити от нападение с кола бомба в Кабул
​Трима убити от нападение с кола бомба в Кабул