Първо правителствено заседание за новата година се проведе в Министерския съвет. Премиерът Бойко Борисов се похвали с рекордни приходи в държавната хазна. Подробностите вижте от прякото включване на репортера Александър Марков.

След първото за годината правителствено заседание, премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Пътната агенция Светослав Глосов, министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, финансовият министър Владислав Горанов и екип от експерти. Взето е решение и преминаването по Северната скоростна тангента да е без винетка.

Бойко Борисов, премиер на България: Нищо няма да се променя от това, което е било миналата година, разпоредил съм на министерството и на АПИ. Да си преправят плановете и така, както досега са отчитали винетната система, така и да продължат.

По време на правителственото заседание, премиерът Борисов поздрави министрите за настъпването на Новата година и отчете рекордните приходи в хазната за миналата.

Бойко Борисов, премиер на България: Честита Коледа, честита Нова година на всички! Отчетохме сега на съвещанието рекордни приходи. Така, че да вложим усилия. На първо място - образованието, така както сме говорили, здравеопазването, иновациите, технологиите. Имате един план за съкращаване на администрацията. Така,че това, което вицепремиерът Дончев ви е казал го привеждайте в необходимия вид.
Ще има гратисен период за шофиране по Северната скоростна тангента без винетка

Ще има гратисен период за шофиране по Северната скоростна тангента без винетка

Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен стикер за леки коли е договорила кметът на София Йорданка Фандъкова с ръков...