НОВИНИ

След Срещата "16+1" в София: Китай намалява митата за внос на европейски стоки

Важни решения на Седмата среща на страните от Централна, Източна Европа и Китай в София. Китай ще намалява митата за внос на европейски стоки, стана ясно по време на форума.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:03, 07.07.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Срещата на върха "16+1" цели именно насърчаването на икономическото сътрудничество между държавите от Европа и Азия.

Бойко Борисов, министър- председател на България: "16+1" е формат, който цели укрепването на Европа, то не ни разделя, напротив дава още повече възможности, тези които сме по-назад, по-късно сме се присъединили към ЕС по-бързо да наваксаме изоставането. Мисля, че с тези си послания трябва да успокоим всички в Европа, които считат, че тези срещи не са полезни за Европа.

Ли Къцян, председател на Държавния съвет на Китай: Със сътрудничеството между страните във формата "16+1" и в отношенията между страните в Централна и Източна Европа сме постигнали огромен напредък дори на фона на глобалната икономическа криза. Пазарът на Китай ще продължи да се отваря за Европа, а правителството ще намалява митата за внос на европейски стоки. Насочени сме към отваряне на пазара на Китай, защото това е важно както за Европа, така и за Китай. Ще се придържаме към бизнес правилата и ще намаляваме митата за внос, за да се възползваме заедно от възможностите за растеж.
;

Китайският премиер подчерта, че една смазана Европа не е изгодна за страната му и Китай няма намерение да подкопава инвестициите и бизнес отношенията между отделните държави членки на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бури и наводнения в Сочи - ще се играе ли четвъртфиналът на Световното
Бури и наводнения в Сочи - ще се играе ли четвъртфиналът на Световното
Подновиха издирването на пътници от потъналия край остров Пукет кораб
Подновиха издирването на пътници от потъналия край остров Пукет кораб