НОВИНИ

След срещата Борисов-Макрон: Френският президент ще посети България през август

Френският президент Еманюел Макрон ще посети България през месец август. Това каза премиерът Бойко Борисов, който разговаря днес в Елисейския дворец с новоизбрания президент на Франция. Макрон обеща на България подкрепа за приемането ни в чакалнята на еврозоната и в Шенген, когато страната ни изпълни всички критерии.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова Агенция „Фокус“
14:29, 06.06.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
„Ще има възможност да посети границата и да види как охраняваме и сухопътните и черноморските граници на шенгенското пространство. Считам, че направихме добър разговор по основни теми в ЕС, свързани с нашето председателство. Усилията, които България положи за влизането в чакалнята на еврозоната, което е важно за България и гарантира Европа не на две скорости. Освен това за влизането в шенгенското пространство, където знаете, че има решение на ЕК и на Европейския парламент. Поздравих президента и за победата. Убеден съм, че ще има успехи на парламентарните избори. В същото време по темата и за работните визи, и за социалните политики, мисля, че ще намерим достатъчно основание да решим този проблем, за да бъдем силни, единни, цяла Европа заедно. Отчитат се усилията по полагането на финансовата дисциплина, на публичните финанси, реформите, които сме направили“, заяви Борисов след срещата.


;

По думите му с новия президент са изградили добро начало за сътрудничество и доверие.

„Убеден съм, че с помощта на Франция, с посещението на Макрон през август, това е добър старт и както всичко в Европа, се надяваме в негово лице, с неговата младост и енергичност, да тегли Европа напред – силна, единна и да не забравя периферията. Защото ние сме географска периферия, но сме много важни за защитата на ЕС“, каза още Бойко Борисов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП внесе в Конституционния съд Закона за образованието
БСП внесе в Конституционния съд Закона за образованието
Великобритания почете с минута мълчание паметта на жертвите на атентата в Лондон
Великобритания почете с минута мълчание паметта на жертвите на атентата в Лондон