НОВИНИ

След срещата с премиера Борисов: Превозвачите отменят протеста си

Автобусните превозвачи взеха решение да отменят обявения за днес протест, след като се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Николай Минков
от Николай Минков
12:10, 25.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

По-малко от 40 минути бяха нужни на премиера, за да изглади противоречията с бранша и да убеди превозвачите да прекратят протестните действия.

Борисов изслуша и се съгласи с аргументите за противоречия в готвените законови промени и заяви, че е разпоредил на депутата от ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по транспорт Станислав Иванов Законопроектът за Българската автомобилна камара да бъде оттеглен до изчистване на всички спорни моменти в него.

Бойко Борисов: Разпоредил съм на Станислав да изтегли закона за създаването на Българска автомобилна камара, договорил съм се с колегите и в спокойна обстановка някои от правилните неща да видим дали със закон или със сега действащите закони, наредби, да се поправят. Сивият сектор трява да се извади от ситуацията. Предстои пакет номер 2, изключително важен за целия бранш и там ни трябва единството на бранша. Секторът трябва да бъде успокоен и дисциплиниран.

Премиерът призова бранша да бъде единен, за да може да наложи своите виждания по пакета за мобилност в ЕС, известен като "пакета Макрон", за който българските превозвачи имат сериозни притеснения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган окончателно затвърди позициите си във властта
Ердоган окончателно затвърди позициите си във властта
Евролидерите обявиха воля за взаимно сътрудничество по проблема с мигрантите
Евролидерите обявиха воля за взаимно сътрудничество по проблема с мигрантите