НОВИНИ

След разговорите с Путин: Тръмп се среща с членове на Конгреса

Доналд Тръмп се среща днес с членове на Конгреса на фона на критики срещу поведението му в Хелзинки. Тръмп защити Москва във връзка с предполагаемата й намеса в американските избори и това предизвика вълна от неодобрение във Вашингтон. Американският президент действа противно на инструкциите на своите съветници, пише вестник " Вашингтон пост". Срещата Путин-Тръмп във финландската столица поднови двустранния диалог, но няма гаранции, че той ще продължи - коментира руската преса.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:20, 17.07.2018
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Доналд Тръмп се завърна в родината си след срещата с Владимир Путин и ще се изправи пред стена от критики. Причината е позицията му за разследваната руска намеса в американските избори, която противоречи на изводите на американското разузнаване.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Мисля, че е срамно, ние говорихме за ядрените оръжия, за Сирия, хуманитарната помощ, за различни неща и ни питат за лова на вещици, репортерите обичат такива неща. Мисля, че президентът Путин беше много, много убедителен.

Москва не ни е съюзник репликира репубилканец номер едно в конгерса Пол Райън, а влиятелният демократ Джон Маккейн заяви, че срещата в Хелзинки е била трагична грешка. В Хелзинки Путин потвърди позицията на Москва.

Владимир Путин, президент на Русия: Хората говорят за предполагаема намеса на Русия в изборния процес в Съединените щати. Казах го през 2016-а и искам да кажа отново и наистина искам американските ви зрители да го чуят. Русия като държава никога не се е намесвала във вътрешните работи на Съединените щати.

Въпросът за Крим си остана напълно ясен.

Владимир Путин, президент на Русия: Позицията на президента Тръмп по въпроса за Крим е известна. Той говори за незаконно присъединяване на Крим към Руската федерация. Ние имаме различна гледна точка. За нас този въпрос е приключен.

Според вестник " Вашингтон пост" Тръмп е пренебрегнал инструкции на съветниците си. Според източник на изданието стопанинът на Белия дом е бил подготвен с 100 страници материали, за да защити позицията си пред Путин. Изказванията му обаче са били в разрез с плана. Според наблюдатели в близката година Путин и Тръмп ще зачестят със срещите и телефонните си разговори, но остава фактът, че в Хелзинки те не са поели никакви ангажименти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната полиция продължава да издирва 90-годишния Тодор Маринов Николов
Столичната полиция продължава да издирва 90-годишния Тодор Маринов Николов
​ТИР се преобърна на АМ Струма и затвори пътя към София за близо три часа
​ТИР се преобърна на АМ "Струма" и затвори пътя към София за близо три часа